Dítě by se mělo cítit všude skvěle, ale někdy tomu tak bohužel není. Ve škole má třeba nějaké stresy ze spolužáků nebo z učitelů, ale skoro každé dítě si tohle někdy prožilo, bohužel. Tak jak my se někdy necítíme komfortně v práci, tak se ani děti nemusí cítit všude báječně. Podmínky toto třeba nedovolují, nebo jsou, jak už je výše zmíněno, učitelé trochu natvrdlí, a tak se dítě necítí ve škole dobře. Učitelé toho totiž dokáží udělat mnoho s dětskou psychikou, a to i třeba když se dítě celou dobu do školy těšilo, může se to hodně rychle změnit a dítě se kvůli jednoho učitele klidně může přestat těšit do školy, i když se dříve opravdu moc těšilo. Je to smutné a učitelé by si na to měli dávat pozor, ale stále se to děje, víc a víc.

dětský vzor

Jedno místo, kde by se ale dítě mělo cítit výborně je domov. Tam bychom se měli cítit dobře i my a pokud tomu tak není, tak je něco špatně. Totiž náš dům by měl být zařízen tak, jak my sami chceme. Mělo by se nám v něm líbit a měli bychom se tam těšit. Samozřejmě ne moc, protože bychom si tak nic mimo domov neužili. Ale měli bychom v něm být rádi a rádi se dívat na své okolí a na to, jak jsme ho krásně zařídili. Pokud tomu tak není, něco je špatně a měli byste si dům nějak přeorganizovat, protože se v něm necítíte dobře. Mimo to hlavní pokoj, ve kterém by vám mělo být dobře je ten, kde spíte.

dětský pokoj

Pro někoho dětský pokoj, pro někoho ložnice. Ložnice by pro vás měla být opravdu místem odpočinku a podle toho také volte barvy a různé další komponenty, aby vás tam nic nerušilo. Dětský pokoj by měl být také místem, kde si dítě odpočine, ale zároveň i místo, kde může blbnout. Sedací pytle, různé hračky, zvířátkový nábytek a podobně je dobrou volbou, měl by z toho zkrátka být zábavný pokoj, kde to to dítě bude bavit. Mělo by se tam cítit jako ve svém světě a mělo by to být pro něj místo, kde se zašije před rodiči a světem.